Programma 50 jaar

Mensa, dat is…

onder andere een vereniging die graag feest; open voor de wereld met meer dan 130.000 leden in een honderdtal landen ; een plek om met elkaar in contact te komen en te delen.50 jaar Mensa Be, dat is ook…


Intelligence Day - Het startschot van het feestjaar wordt gegeven op 19 november op Intelligence Day. Hiervoor organiseren we in Brussel een dag met lezingen en workshops rond het thema 'het hoogbegaafde kind en de volwassene hij wordt’. We geven onderzoekers het woord over wat de wetenschap kan zeggen over HIQ (Hoog Intellegentiequotiënt).


Mass IQ Testen - Wij willen dit feestmoment delen. Wij organiseren rond Intelligence Day testen in zowat heel België aan feestelijke prijzen.


Mensa Be Yourself - U kunt proberen om een Mensa Be IQ-test te winnen van een vriend. Als deze persoon een bijzondere heldere en creatieve geest heeft, ontdekt hij/zij misschien wel dat hij/wij een hoog IQ heeft. Elke maand is er een wedstrijd.


Mensa Be Games Awards - Voor de eerste keer zullen we de Mensa Be Games Awards toekennen.

De proclamatie vindt plaats op de avond van Intelligence Day, 19 november.


PREBS - Tot slot ben ik bijzonder trots te kunnen aankondigen dat onze vereniging zich nog steeds nuttig kan maken voor het welzijn van kinderen en banden smeedt met andere verenigingen die zich focussen op specifieke behoeften (HP, Autisme, DYS, ADHD, ...).
We lanceren in september, voor de Franstaligen, de PREBS: Portail de Référence pour l’Enfant à Besoins Spécifiques (Referentieportaal voor het Kind met Speciale Behoeften). Het idee is om kwalitatieve informatie over kinderen met speciale behoeften beschikbaar te stellen aan het publiek en om ervoor te zorgen dat deze informatie gemakkelijk toegankelijk is.


Thierry Marchand

Verantwoordelijke voor het programma 50 jaar

Verantwoordelijke voor Mensa Youth

Agenda