Stem

De stemming is voorbij, bedankt voor uw deelname.
De resultaten worden op 15 maart bekend gemaakt!

——————————————————–

De stemmingen zijn open tot zondag 10 maart 2019 om 12.00 uur.

Wij nodigen u uit om te stemmen op de wedstrijden die u hebt gespeeld en, als gevolg daarvan, deel te nemen aan de loting om een voucher te winnen voor een Mensa Be IQ test (waarde 50 eur).

 

Voor elk spel dat je hebt gespeeld, vragen we je om een score van 1 tot 5 te geven voor drie criteria:

  • Reflectie: hoeveel dit spel je neuronen stimuleert
  • Vriendelijk: hoe leuk dit spel geeft je om samen te spelen
  • Algemene beoordeling: omdat een spel veel meer is dan de twee bovenstaande aspecten, hoeveel plezier je aan dit spel beleeft

De scores variëren van 1 (ik vond het nihil voor dit criterium) tot 5 (ik vond het perfect voor dit criterium)
 

Zodra u gestemd heeft, ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Klik op de link in deze e-mail om uw stem te valideren en te bevestigen dat u bestaat 😊

 

De uitslag wordt bepaald door een combinatie van publieke stemmen (voor 1/3) en de stemmen van de jury die van 8 tot 10 maart 2019 bijeenkomt om de wedstrijden te evalueren (voor 2/3).
Als u aan dit weekend wilt deelnemen, kunt u zich tot 22 februari inschrijven op de “Mensa Be Games Awards – WE” pagina.

 

Wees eerlijk en stem zo eerlijk mogelijk en beperk je tot de spellen die je hebt gespeeld!
Stem alstublieft maar één keer.
In het geval van een poging tot fraude (bijvoorbeeld door de maximale score in een wedstrijd en de minimale score in de andere wedstrijden) behoudt de MBGA-commissie zich het recht voor om de betreffende stemming en de deelname van de persoon aan de loting te annuleren.
Wij bieden u de mogelijkheid om uw stem achteraf aan te passen of aan te vullen.
U ontvangt een e-mail met een link waarmee u terug kunt komen op uw stem.
In geval van bezorgdheid kunt u een e-mail sturen naar mbga@mensa.be.

 

Door te stemmen,

  • Ik verbind mij ertoe alleen te stemmen voor de wedstrijden die ik al gespeeld heb.
  • Ik ga akkoord om deel te nemen aan de loting om te proberen een voucher te winnen voor een Mensa Be IQ test.
  • Ik ga ermee akkoord op de hoogte te worden gehouden van de uitslag van de stemmingen en toekomstige edities van de MBGAs.Kitchen Rush

Kitchen Rush

Je hebt net een oude gargote geërfd die je wilt transformeren tot een van de meest trendy restaurants in de stad. Om uw bedrijf te starten, huurt u personeel in en vult u de reserves met verse producten. Het succes van uw restaurant hangt volledig af van uw organisatie en uw culinaire talenten!
Kitchen Rush is een coöperatief arbeidersplaatsingsspel waarin je je personeel beheert met behulp van zandlopers. In vier rondes van vier minuten moet u de bestellingen aannemen, de gerechten bereiden en de service verlenen zonder uw klanten te laten wachten. De efficiëntie van uw team hangt af van uw voordelen, maar ook van uw prestige! Op uw merk, krijg set, koken!

[Vertaald met www.DeepL.com/Translator]


Coöperatief spel
Auteur : Vangelis Bagiartakis, Dávid Turczi
Illustrator : Gong Studios
Uitgever : Artipia Games, Geek Attitude Games


Bunny Kingdom

Bunny Kingdom

Bunny Kingdom is een spel voor 2 tot 4 spelers, waarin je konijnenheren bent die een nieuwe wereld veroveren namens de Bunny King.

Je moet het beste krijgen van wat deze landen te bieden hebben. Verken de verste uithoeken, bouw steden, boerderij middelen om uw Fiefs te laten bloeien, en accumuleren kostbare Golden Carrots. Vergeet niet om de koning tevreden te stellen door het volbrengen van missies van de grootst mogelijke discretie namens Zijne Majesteit!

Elke keuze kan je lauweren van de overwinning brengen, maar uiteindelijk zullen alleen de meest dappere onder jullie door de konijnenkoning “Grote Oren” worden genoemd. Zult u waardig zijn?

[Vertaald met www.DeepL.com/Translator]


Auteur : Richard Garfield
Illustrator : Paul Mafayon
Uitgever : IELLO


Chronicles of Crime

Chronicles of Crime

Chronicles of Crime is een coöperatief spel van strafrechtelijk onderzoek, een app en een vleugje Virtual Reality. Jij en je team zullen worden ingezet op criminele zaken, die zich door de stad verplaatsen, verdachten of getuigen interviewen en op zoek gaan naar aanwijzingen in 3D-scènes!

Het basisspel wordt geleverd met 6 scenario’s (1 tutorial + 5 onderzoeken) voor een totaal van 6 tot 8 uur gameplay. Meer scenario’s zijn en blijven beschikbaar zonder nieuwe fysieke componenten te kopen!

[Vertaald met www.DeepL.com/Translator]


Coöperatief spel
Auteur : David Cicurel
Illustrator : Matijos Gebreselassie, Mateusz Komada, Katarzyna Kosobucka
Uitgever : Lucky Duck Games


Treasure Island

Treasure Island

Long John Silver’s bemanning heeft muiterij gepleegd en heeft hem in het nauw gedreven en vastgebonden! Ronde na ronde vragen ze hem over de locatie van zijn schat en verkennen ze het eiland volgens zijn aanwijzingen.
– of misschien zijn misstappen? Wie weet…..

De oude zeehond is toch zeker van plan om te ontsnappen, waarna hij zeker zal proberen om zijn schat terug te krijgen.
Treasure Island is een spel van bluffen en avontuur waarin één speler Long John belichaamt, die de anderen probeert te misleiden in hun zoektocht naar zijn schat.

De jacht bereikt zijn hoogtepunt met Long John’s escape, wanneer hij een laatste run zal maken om de buit voor zichzelf te krijgen!

[Vertaald met www.DeepL.com/Translator]


Auteur : Marc Paquien
Illustrator : Vincent Dutrait
Uitgever : Matagot


Solenia

Solenia

Al duizenden jaren lang heeft de kleine planeet Solenia zijn dag-en-nachtcyclus verloren: Het noordelijke halfrond is voor altijd ondergedompeld in de duisternis en het zuidelijke halfrond wordt eeuwig in het zonlicht gebaad.
Jouw missie is om de eervolle taak van je voorouders uit te voeren en de wereld rond te reizen om essentiële goederen te leveren aan de inwoners van beide hemisferen. Terwijl de Dagmensen willen dat je stenen en water levert, zeldzaam in hun halfrond, hebben de Nachtmensen hout en tarwe hard nodig om te overleven. Wees efficiënt en overtref je tegenstanders om de meeste gouden sterren te verzamelen tegen het einde van het spel!

[Vertaald met www.DeepL.com/Translator]


Belgisch spel
Auteur : Sébastien Dujardin
Illustrator : Vincent Dutrait
Uitgever : Pearl Games


Stuffed Fables

Stuffed Fables

Stuffed Fables is een AdventureBook Game – een spannende nieuwe productlijn van Plaid Hat Games. In een AdventureBook Game vindt alle actie plaats in het unieke verhalenboek – een boek dat fungeert als naslagwerk, verhaalgids en spelbord, alles in één!

Beëdigd om het kleine meisje dat van hen houdt te beschermen, is er een groepje gevulde speeltjes getrokken in de herfst, een buitenaards, fantastisch rijk geregeerd door een broedende meester van nachtmerries.

[Vertaald met www.DeepL.com/Translator]


Coöperatief spel
Auteur : Jerry Hawthorne
Illustrator : Kristen Pauline, Tregis
Uitgever : Plaid Hat Games, Edge


Santorini

Santorini

Bouw als een sterveling, win als een God in het spel van Santorini, het strategische familiebordspel van Gordon Hamilton. Het doel is eenvoudig: Wees de eerste speler die bouwt, blokkeert en klimt naar de top van een toren van drie verdiepingen hoog. Klinkt gemakkelijk? Niet zo snel! Santorini vereist tactisch manoeuvreren en behoudt nieuwheid met de toevoeging van extra krachten via “god” kaarten. Met duizenden mogelijkheden en onbeperkte herhalingswaarde is elke ronde van Santorini spannend en nieuw! Zet het eiland Santorini op en daag je vrienden en familie uit om de iconische stad te bouwen! Zowel kinderen als volwassenen kunnen dit spel spelen dat de grenzen van de sterfelijke intelligentie op de proef stelt. Doe mee met het pantheon van winnaars in het spel van Santorini!

[Vertaald met www.DeepL.com/Translator]


Auteur : Gord!
Illustrator : Lina Cossette, David Forest
Uitgever : Spin Master Ltd


Gravity Superstar

Gravity Superstar

Aan de rand van de bekende ruimte komen de beroemdste avonturiers samen op een vreemde kleine planeet die op unieke wijze in staat is om kostbaar sterrenstof aan te trekken met zijn befuddling gravity. Deze avonturiers zijn er om zoveel mogelijk van deze zeldzame bron te verzamelen, terwijl hun rivalen voortdurend proberen het te stelen. U bent een van deze supersterren op een zoektocht naar rijkdom, en je moet overwinnen van de zwaartekracht uitdagingen die voor u ingesteld!

[Vertaald met www.DeepL.com/Translator]


Belgisch spel
Auteur : Julian Allain
Illustrator : Gyom
Uitgever : Sit Down!


Carpe Diem

Carpe Diem

De spelers glijden in de rol van rijke patriciërs in het oude Rome. Iedereen probeert een lucratieve wijk te bouwen om zoveel mogelijk prestigepunten te scoren. De nieuwe manier om bij de afzonderlijke gebouwen van zijn wijk te komen, en de gevarieerde weergave van de vele verschillende scorekaarten maakt het spel tot een ongewoon en zeer gevarieerd strategiespel van de succesvolle auteur Stefan Feld.

[Vertaald met www.DeepL.com/Translator]


Auteur : Stefan Feld
Illustrator : Lalanda Hruschka
Uitgever : Alea, Ravensburger


The Mind

The Mind

The Mind is meer dan een spel. Het is een experiment, een reis, een reis, een teamervaring waarin je geen informatie kunt uitwisselen, maar toch één wordt om alle levels van het spel te verslaan.


Coöperatief spel
Auteur : Wolfgang Warsch
Illustrator : Oliver Freudenreich
Uitgever : Pandasaurus Games , Oya, White Goblin Games


Decrypto

Decrypto

Spelers strijden in twee teams in Decrypto, waarbij elk van hen probeert om de gecodeerde berichten die hun teamgenoten aan hen presenteren correct te interpreteren terwijl ze de codes die ze van de tegenstander onderscheppen kraken.


Auteur : Thomas Dagenais-Lespérance
Illustrator : Fabien Fulchiron, NILS, Manuel Sanchez
Uitgever : Le Scorpion Masqué


Orbis

Orbis

Orbis is een tactisch spel van wereldontwikkeling en strategisch resource management, waarin spelers de rol van goden op zich nemen die hun beste universa creëren. Door gebruik te maken van land dat verloren is gegaan in de ether, verzamelen spelers aanbidders om uit te geven op nog vruchtbaarder land – waarvan sommige spelveranderende bonussen toekennen. De sleutel tot de overwinning ligt in het hebben van de meeste creatiepunten (CP’s) aan het eind van het spel!


Auteur : Tim Armstrong
Illustrator : Davide Tosello
Uitgever : Space Cowboys


Shadows : Amsterdam

Shadows : Amsterdam

In Shadows – Amsterdam reist elk team van rechercheurs rond in de stad om drie bewijzen te vinden en deze terug te brengen naar de klant voor het andere team.

Elk team bestaat uit een verbindingsfunctionaris en rechercheurs. De eerste kent de locatie van het bewijsmateriaal, de politie en de klant en moet zijn teamgenoten aan de hand van alleen beelden door de stad loodsen. Hij geeft een beeld zodat ze één vierkant naar voren bewegen, twee beelden als hij ze twee vierkanten naar voren wil bewegen. Detectives moeten de afbeelding(en) interpreteren om het vakje te vinden waar ze naartoe moeten verhuizen. Hoe eerder ze beslissen, hoe eerder ze hun onderzoek kunnen voortzetten.

Wees echter voorzichtig om niet te snel te haasten, want een verkeerde interpretatie van de beelden kan leiden tot een valse voorsprong of, erger nog, om oog in oog te staan met de politie! Als dit drie keer gebeurt, voorkomt dit dat u uw missie voortzet, waardoor u de weg vrijmaakt voor uw concurrenten.

Shadows – Amsterdam is een dynamisch teambeeld interpretatiespel voor alle soorten spelers. Op basis van korte en gemakkelijk te begrijpen regels, ervaar de stress van de concurrentie in real time.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator


Auteur : Mathieu Aubert,
Illustrator : Studio M81 et Libellud
Uitgever : Libellud