Uitslagen

De resultaten worden op 28 maart bekend gemaakt!
Bad Bones

Bad Bones

Hordes skeletten vallen je vredevolle rijk binnen. Om weerstand te bieden moet je ze proberen af te leiden naar je buren. Zo gauw een speler uitgeschakeld is, eindigt het spel. In Bad Bones spelen alle spelers simultaan op hun persoonlijke speelbord. Ontwikkel de beste verdediging tegen de immergroeiende-massa skeletten die op je af komt. Om jezelf te beschermen moet je vallen opzetten, je held uitsturen of je draak in de strijd gooien… maar boven al, overleven !


Belgisch spel
Auteur : David Flies
Illustrator : Aoulad, Alexander Brick, Oliver Mootoo
Uitgever : Sit Down!


Break the code

Break the code

Breek de code van je tegenstander De code is een reeks getallen die elke speler achter zijn scherm verbergt. Om het te vinden, moet je de juiste vragen stellen en voorkomen dat je spel wordt onthuld! De winnaar zal de slimste zijn… of de meest gedurfde. Het is aan jou! Kies zorgvuldig de meest relevante “vraag”-kaart uit de 6 beschikbare kaarten voor de ronde. De antwoorden van je tegenstanders zullen je in staat stellen om geleidelijk de code te reconstrueren die voor elk van hen verborgen is. Je wordt dan gevraagd “Waar zijn je 5’s geplaatst? “, “Waar zijn je naburige tegels met dezelfde gekleurde nummers?”. Als u antwoordt, zoek dan de locatie en de kleur van elk nummer. Aftrek, eliminatie en intuïtie zullen je helpen de code van je tegenstanders te breken… voordat ze de jouwe vinden! En om je tegenstanders op snelheid te vangen, kan je op elk moment de sprong wagen… zelfs als je niet 100% zeker bent welke code je moet vinden!

Vertaald met www.DeepL.com/Translator


Auteur : Ryohei Kurahashi
Illustrator : Mélanie Walryck
Uitgever : IELLO


Bruxelles 1897

Bruxelles 1897

“In 1897 schittert de Art Nouveau in de straten van Brussel en opent de Internationale Tentoonstelling haar deuren: hier komt de gelegenheid om uw naam in de geschiedenis van de kunst te schrijven. Om dit te bereiken moet u prachtige huizen bouwen, kunstwerken maken, verkopen of tentoonstellen en profiteren van de verschillende notabelen van de stad. Brussel 1897 is de kaartaanpassing van het bordspel Brussel 1893 (Gouden Eas 2014). Brussel 1897 is gericht op een breder publiek. De mechanica, gebaseerd op die van Brussel 1893, is zowel eenvoudiger als even diepgaand. Wie vertrouwd is met het bordspel vindt in Brussel 1897 alle sensaties en speels plezier die van Brussel 1893 een succes maakten.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)”


Belgisch spel
Auteur : Etienne Espreman
Illustrator : Vincent Joassin
Uitgever : Geek Attitude Games


Chakra

Chakra

Haal diep adem… Laat het gefluister van de reflectie naar je oor komen… Harmoniseer je chakra’s en laat ze los zodat de negatieve energieën kunnen stromen. Mediteer over je strategie en laat je emoties je overwinning vormgeven!
Chakra stelt voor om, in een Zen-sfeer, je hersenen te rekken op zoek naar innerlijke rust. Haal edelstenen terug om harmonie te vinden, laat ze circuleren in je lichaam om je chakra’s uit te lijnen en wees voorzichtig om niet gestoord te worden door negatieve energieën!
De meest serene speler zal het spel winnen!

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)


Auteur : Luka Krleza
Illustrator : Claire Conan
Uitgever : BLAM !


Feelinks Revelations

Feelinks Revelations

Feelinks Revelations is een sfeerspel voor volwassenen met ondeugende en grappige situaties! Het combineert het plezier van het spel met de ontdekking van anderen, in een 100% coöperatief mechanisme. Hoe goed denk je dat je je geliefden kent? Wat zou jouw emotie zijn als “Je verrast je schoonfamilie naakt”? Walging, plezier, nieuwsgierigheid? In dit coöperatieve spel moet je je emoties uitdrukken wanneer je geconfronteerd wordt met situaties en vervolgens proberen te evalueren wat de andere spelers hebben gevoeld. Een speler trekt een Situations-kaart en leest deze voor. Elke speler wordt dan gevraagd om stiekem een emotie te kiezen uit de 6 die rond het bord zichtbaar zijn. Zodra deze keuzes zijn gemaakt, worden de dobbelstenen geworpen om twee emoties aan te duiden. Elke speler probeert dan een schatting te maken van het aantal spelers dat, in de situatie die wordt gelezen, een van de emoties die door de dobbelstenen wordt aangegeven, zou voelen. Hoe meer de spelers in staat zijn om de emoties van de groep te raden, hoe meer de counters op het empathiespoor komen! Grappige, verrassende en soms diepgaande uitwisselingen zullen tot stand komen door subtiele of openhartige, ondeugende en grappige of zelfs offbeat Situations-kaarten. Het is meer dan een spel, het is een manier om een dialoog te creëren en je teamgenoten beter te begrijpen. Hoe goed kennen jullie elkaar? Ontdek het met Feelinks Revelations!


Belgisch spel
Coöperatief spel
Auteur : Vincent Bidault
Illustrator : Mike McCain, Hollie Mengert
Uitgever : Act in games


Fiesta de los Muertos

Fiesta de los Muertos

Fiesta de los Muertos is een coöperatief sfeerspel dat door 4 tot 8 spelers gedurende 15 minuten kan worden gespeeld. De doden zijn terug en ze zijn maar voor één ding bang, dat ze niet herinnerd zullen worden. Inderdaad, zolang we aan ze denken, is een dode nooit echt dood, maar als we ze vergeten… dwalen ze voor eeuwig af! Dus, kunt u zich alle aanwezige overledenen vanavond nog herinneren?


Coöperatief spel
Auteur : Antonin Boccara
Illustrator : Margo Renard, Michel Verdu
Uitgever : OldChap Editions


Gizmos

Gizmos

De Dag van de Wetenschap nadert snel! Jullie, de knapste koppen van deze generatie, wedijveren in vindingrijkheid om te knutselen aan de meest originele en krachtige gadget in jullie ambachtslaboratorium! Bent u in staat om de vier energieën onder de knie te krijgen en de combo’s te bouwen die u de eerste prijs in deze wetenschappelijke wedstrijd zullen winnen? Gizmos is een logisch spel waarbij je je verstand moet gebruiken om de gekste machines te bouwen: je haalt energie uit de automaat om allerlei soorten uitvindingen aan te drijven en je strijdt tegen je tegenstanders in een race om de overwinningspunten, allemaal om de Grote Prijs van het Wetenschapsfeest te winnen! Met elk nieuw spel van Gizmos, zul je nieuwe uitvindingen ontwerpen, elk meer maffe gizmos, maar het belangrijkste is dat je leert hoe je hun verwoestende effecten kunt combineren!

(deepl)


Auteur : Phil Walker-Harding
Illustrator : Hannah Cardoso, Júlia Ferrari, Giovanna BC Guimarães, Mathieu Harlaut, Saeed Jalabi
Uitgever : CMON - Edge


Lindisfarne

Lindisfarne

Op 8 juni 793 wordt de abdij van Lindisfarne geplunderd door de Vikingen en ontdekt het Westen het bestaan van deze geduchte krijgers. De razzia’s zullen elkaar in heel Europa gedurende enkele eeuwen opvolgen en zo schatten en prestige brengen in deze dappere Jarls. Je speelt als Jarls, leiders van de Vikingclans, en bereidt invallen in de landen van Europa voor om zoveel mogelijk rijkdom en prestige terug te brengen. Maar de zee is grillig, en zonder een beetje geluk of de hulp van de Goden, zou je wel eens ergens anders kunnen landen dan gepland of na je tegenstanders… Gooi de dobbelstenen en plaats je Vikingen wijselijk om de meerderheid op de verschillende borden te krijgen en bestemming en objectieve kaarten te verwerven.

(deepl)


Auteur : Damien Fleury, Alain Pradet
Illustrator : ann&seb
Uitgever : RUNES Editions


Little Town

Little Town

Ver buiten de meest afgelegen bergen is er een rijk en groen gebied dat nog niet is ontdekt. Deze plek, vol met rijkdom, is de ideale plek om de stad van je dromen te bouwen. Je moet middelen verzamelen en dan een eerste gebouw neerzetten, dan nog een, dan nog een… Creëer een stralende stad! Little Town is een slim en toegankelijk arbeidersplaatsings- en strategiespel dat met familie en vrienden gespeeld kan worden. Gemakkelijk te leren, de diepte stelt iedereen in staat om snel een eigen speelstijl te ontwikkelen. Het spel speelt zich af in een vallei die rijk is aan grondstoffen. Spelers plaatsen om de beurt hun werknemers op de meest strategische locaties om aangrenzende grondstoffen te verzamelen, nieuwe gebouwen te bouwen of de mogelijkheden van bestaande gebouwen te activeren. Elke genomen beslissing heeft een onmiddellijke impact op de rest van het spel voor alle spelers. En als de verleiding om te bouwen nog steeds groot is, moet elke speler voorzichtig zijn met het sparen van middelen om zijn werknemers te voeden. Na vier ronden wordt de speler met de meeste overwinningspunten (gebouwen, ingezameld geld, behaalde doelen) gepromoveerd tot grote bouwer. Cumuleer de spellen! Het dubbelzijdige bord en de selectie van de beschikbare gebouwen voor elk spel zorgen voor een grote speelbaarheid.


Auteur : Shun Taguchi, Aya Taguchi
Illustrator : Sabrina Miramon, Aya Taguchi
Uitgever : IELLO


Obscurio

Obscurio

Verjaag de illusies. Pas op voor de verrader. De tovenaar zit achter je aan! Zoek je weg tussen de illusies, maar pas op voor de verrader in je gelederen! Met behulp van rijk, hoogwaardig materiaal biedt Obscurio een nieuwe benadering van het genre, waarbij de nadruk ligt op de details van de beelden en de altijd aanwezige twijfel in verband met de verrader. Communiceer effectief om op tijd uit de Bibliotheek te ontsnappen.


Coöperatief spel
Auteur : L'Atelier
Illustrator : Xavier Collette
Uitgever : Libellud


Q-System Sherlock

Q-System Sherlock

Q System is een reeks van coöperatieve spellen die gebaseerd zijn op politieonderzoeken die moeten worden opgelost, alleen of in groepsverband. Elk “Q System” spel bestaat uit 32 kaarten, waarbij elke kaart een aanwijzing is. Elke aanwijzing kan voldoen aan de behoeften van het onderzoek… of niet. Alleen met gezond verstand, deductief denken en het controleren van informatie kun je de antwoorden vinden: wie is de dader, wat is het motief, hoe heeft hij gehandeld?


Coöperatief spel
Auteur : Francisco Gallego Arredondo, Martí Lucas Feliu, Josep Izquierdo Sánchez
Illustrator : Alba Aragon
Uitgever : Geek Attitude Games


Res Arcana

Res Arcana

In zijn hoge toren bereidt een alchemist vreemde hersenspinsels voor. In het hart van een heilig bos maalt een druïdevrouw kruiden voor haar volgende mystieke ritueel. In de stille diepten van de catacomben haalt een necromancer een bottendraak uit de leegte. Welkom bij Res Arcana!
Res Arcana nodigt 2 tot 4 spelers uit om hun magiër te kiezen, vreemde artefacten te creëren, draken op te roepen, en te strijden voor het bezit van oude monumenten en plaatsen van macht voor de overwinning.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)


Auteur : Tom Lehmann
Illustrator : Julien Delval
Uitgever : Sand Castle Games


Wingspan

Wingspan

U bent gepassioneerd door vogels: onderzoekers, waarnemers, ornithologen of verzamelaars die de mooiste exemplaren willen ontdekken en naar uw volière willen lokken. Elke gelande vogel activeert een combinatie van acties in een van uw leefgebieden. Elk van deze habitats richt zich op een belangrijk aspect van de groei van je volière: Verdien voedselmunten met aangepaste dobbelstenen in een dobbelsteentoren/voederbak; Leg eieren met behulp van gemarmerde miniatuureieren van verschillende kleuren; Vergroot je vogelverzameling door te kiezen uit honderden unieke Vogelkaarten. De winnaar is de speler die de meeste punten heeft verzameld met zijn vogels, bonuskaarten, einddoelpunten, opgeslagen voedsel en bedekte kaarten.


Auteur : Elizabeth Hargrave
Illustrator : Ana Maria Martinez Jaramillo, Natalia Rojas, Beth Sobel
Uitgever : Matagot